Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΨΑΛΜΟΣ 2

 


ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ

 

ΨΑΛΜΟΣ 2

 

1.      Γιατί αφηνίασαν οι εθνικοί;… και γιατί οι λαοί τους εμελέτησαν μωρολογίες και ματαιότητες;

2.      Ξεσηκώθηκαν της γης οι βασιλιάδες και συνάχτηκαν στο ίδιο μέρος οι άρχοντες και εστράφησαν εναντίον του Κυρίου και εναντίον εκείνου που αυτός έχρισε προφήτη, αρχιερέα και άνακτα. (διάψαλμα)

3.      Να σπάσουμε –είπαν και θα ξαναπούν– τα δεσμά του Κυρίου και του Χρισμένου του, ν’ αποτινάξουμε τις αλυσίδες και να λευτερωθούμε απ’ τον ζυγό τους.

4.      Αλλ’ αυτός που κατοικεί στους ουρανούς θα τ’ ακούσει και θα γελάσει μαζί τους: ναι, θα τους λοιδορήσει ο Κύριος.

5.      Κι έπειτα θα τους μιλήσει με όλη την οργή του, και με τον τρομερό θαν τους συνταράξει θυμό του.

6.      Εγώ δε, ο από τον Κύριο χρισμένος, από αυτόν τον ίδιον ενθρονίστηκα βασιλιάς στο άγιό του όρος: στη Σιών, και ήρθα

7.      για ν’ αναγγείλω τί προστάζει ο Κύριος. Και ιδού σας λέγω τί μου είπε ο Κύριος: εσύ είσαι ο γιός μου που σήμερα σε γέννησα.

8.      Ζήτησέ μου ό,τι θέλεις και θα σου το δώσω: θα σου δώσω κληρονομία όλα τα έθνη, και δικιά σου θα έχεις όλη τη γη ίσαμε τα περαστά της.

9.      Θα κυβερνήσεις τους λαούς σου με ράβδο σιδερένια, και όσους σού αντισταθούν θαν τους συντρίψεις σαν αγγεία πήλινα, ως σκεύη κεραμέως.

10.  Γι’ αυτό, λοιπόν, ας συνετισθείτε τώρα εσείς οι βασιλείς και ας διδαχθείτε από τα παθήματά σας όσοι επάθατε, άρχοντες της γης και δικαστές του κόσμου.

11.  Να υπηρετείτε δε με ευλάβεια τον Κύριο, και να χαίρεστε και να αγαλλιάσθε την τρομερή φοβούμενοι οργή του.

12.  Όλα όσα επάθατε και εμάθατε να τα κρατάτε και να τα φυλάτε και να τα τηρείτε, για να μην εξοργιστεί ποτέ μαζί σας ο Κύριος και βγείτε έξω από τον ίσιο δρόμο των δικαίων.

13.  Διότι, όταν εξαφθεί ο θυμός του, μακάριοι θα είναι μόνον όσοι θα έχουν σε αυτόν αποθέσει την πίστη τους.

 

Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου