Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΨΑΛΜΟΣ 20 (21)

 


ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ

 

ΨΑΛΜΟΣ 20 (21)

 

1.      Για τη δύναμή σου, Κύριε, θα χαίρεται ο βασιλιάς

2.      και για τη σωτηρία, που του εχάρισες, θα ευφραίνεται και θα αγαλλιάται σφόδρα.

3.      Ό,τι επιθύμησε η καρδιά του εσύ του το έδωσες, και ό,τι σου εζήτησαν τα χείλη του εσύ καθόλου δεν του το αρνήθηκες. (Διάψαλμα.)

4.      Και μάλιστα τον πρόλαβες, προτού να σ’ το ζητήσει, και του πρόσφερες εσύ ευλογίες χρηστών δωρεών, και στο κεφάλι του τού έβαλες στεφάνι στολισμένο με πολύτιμους λίθους.

5.      Ζωή σου εζήτησε και εσύ του έδωσες μακροβιότητα εις τον αιώνα του αιώνος.

6.      Μεγάλη δόξα του επιδαψίλευσε η βοήθειά σου για τη σωτηρία του· με δόξα και μεγαλοπρέπεια τον περιβάλλεις και θα τον περιβάλλεις πάντοτε·

7.      διότι θα του χορηγείς ευλογία εις τον αιώνα του αιώνος και θα τον ευφραίνεις με τη χαρά να ξέρει πως τον κοιτάει το πρόσωπό σου.

8.      Διότι ο βασιλιάς στηρίζει τις ελπίδες του στον Κύριο, και ακράδαντος θα μένει πάντα χάρις στου Υψίστου το έλεος.

9.      Μακάρι να πέσει το χέρι σου επάνω σ’ όλους τους εχθρούς σου· μακάρι να συντρίψει η δεξιά σου όλους αυτούς που μίσος σού έχουν.

10.  Και να καούνε σε αναμμένον μέσα κλίβανο, όταν οργιστεί η όψη σου, η δε οργή σου, Κύριε, ναν τους συνταράξει, και η φωτιά, που θα χύσεις καταπάνω τους, ναν τους καταφάει.

11.  Θα εξαφανίσεις τους βλαστούς τους απ’ όλη τη γη, και το σπέρμα τους θα το εξοντώσεις και δεν θα το θυμούνται πια οι γιοί των ανθρώπων.

12.  Διότι κακία και πονηρίες επιστράτευσαν εναντίον σου, τα δε κακά σχέδια, που κατέστρωσαν, να τα πραγματοποιήσουν δεν εμπόρεσαν.

13.  Θα τους τρέψεις σε φυγή, και θα σ’ έχουν στα νώτα τους· και με τους λοιπούς στρατιώτες σου θα ετοιμάσεις του προσώπου τους την πλήρη εξόντωση.

14.  Σήκω, Κύριε, υψώσου και τη δύναμή σου δείξε, κι εμείς ας ψάλλουμε και ας υμνούμε τη δόξα και τη δύναμή σου.

 

Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου