Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΨΑΛΜΟΣ 5


 

ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ

 

ΨΑΛΜΟΣ 5

 

1.      Στα λόγια μου, Κύριε, ακρόαση χάρισε·

2.      και με κατανόηση δέξου την κραυγή μου.

3.      Στη φωνή της παράκλησής μου δώσε προσοχή, βασιλιά και Θεέ μου, γιατί σε σένα να προσευχηθώ έρχομαι, Κύριε.

4.      Το πρωί θ’ ακούσεις τη φωνή μου· το πρωί θα παρουσιαστώ ενώπιόν σου και θα με δεις από ψηλά·

5.      διότι δεν είσαι ο Θεός που αγαπάει την ανομία· δίπλα σου δεν πρόκειται να κατοικήσουν άνθρωποι πονηρευόμενοι το κακό,

6.      ούτε θα δεχτείς εσύ να μείνουν ποτέ παράνομοι σε τόπο που βρίσκεται μπρος στα μάτια σου· τους εργαζόμενους την ανομία τούς έχεις όλους μισήσει·

7.      και θ’ αφανίσεις όλους εκείνους που αγαπούν να λένε και να διαδίδουν ψεύδη. Τους αιμοχαρείς και τους δόλιους ο Κύριος τούς βδελύσσεται άπαντες, χωρίς εξαίρεση καμία.

8.      Θα εισέλθω εγώ τώρα στον οίκο σου με την πλησμονή του ελέους σου και θα προσκυνήσω με ευσέβεια τον ναό σου τον άγιο.

9.      Οδήγησέ με, Κύριε, στη δικαιοσύνη σου φυλάγοντάς με απ’ τους εχθρούς μου, και κάνε να με βγάλει ο δρόμος μου ενώπιόν σου.

10.  Διότι στων εχθρών μου το στόμα δεν υπάρχει αλήθεια, η δε καρδιά τους είναι μάταιη· το λαρύγγι τους είναι τάφος ανοιχτός, και ανέκαθεν δολοπλοκούν με τις γλώσσες τους.

11.  Να τους κρίνεις και να τους τιμωρήσεις, Θεέ μου· τα σχέδιά τους να ακυρωθούν τα έκνομα και τα δόλια· να τους εξώσεις απ’ τον οίκο σου για των ασεβειών τους το πλήθος – πάρα πολύ σ’ έχουν πικράνει, Κύριε.

12.  Και τότε θα ευφρανθούν όλοι όσοι έχουνε σ’ εσένα τις ελπίδες τους αποθέσει, στηρίξει· θα χαίρονται αιωνίως και θα αγάλλονται και θα ευφραίνονται, που θα έχεις στήσει εσύ τη σκηνή σου εντός τους, και θα καυχώνται όλοι όσοι αγαπούν τ’ όνομά σου για την προστασία που τους δίνεις.

13.  Διότι εσύ θέλεις και ευλογείς και πάντοτε θα θέλεις και θα ευλογείς το δίκιο· η δε ευδοκία σου, Κύριε, έχει γίνει όπλο μας που μας έχει χαρίσει τη νίκη και μας έχει στεφανώσει.

 

Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου