Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το απόλυτο σουρεαλιστικό ποίημα που θα εζήλευε ακόμη και αυτός ο Ανδρέας Βρετώνος.


ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Αντιγράφω από το in.gr

Μετά από κυοφορία αρκετών ωρών παραιτήθηκε τελικά σήμερα το βράδυ η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου. Η κυρία Γκερέκου παραιτήθηκε μετά από δημοσιεύματα που φέρουν τον σύζυγό της κ. Τόλη Βοσκόπουλο να χρωστά στην εφορία το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κας Γκερέκου.
«Η Αντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Η κα Γκερέκου στη δήλωση παραίτησής της δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της, οι οποίες αφορούν έτη κατά τα οποία δεν τον είχε καν γνωρίσει, και τόνισε ότι δεν ήθελε η υπόθεση αυτή να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Σημείωσε επίσης ότι μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε κριτική αλλά όχι για ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Στο τέλος της ανακοίνωσής της, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, συμπεριλαμβάνοντάς την στην κυβέρνηση και τόνισε ότι θα βρίσκεται δίπλα στο κυβερνητικό έργο.

Νωρίτερα και ο κ. Βοσκόπουλος, απαντώντας στα δημοσιεύματα, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ' ελάχιστον με την ίδια. Αλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση».

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών, νωρίτερα, με ανακοίνωσή του, σημείωνε ότι «τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή» και για την καθυστέρηση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Επίσης, όπως προσέθετε, θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια ΔΟΥ για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.
«Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο» προσθέτει το υπουργείο Οικονομικών.

«Το μήνυμα το δικό μας είναι σαφώς μήνυμα ευνομίας» δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, σχολίασε: «Με μεγάλη καθυστέρηση, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου απομάκρυνε από την κυβέρνηση την υφυπουργό κα Α. Γκερέκου. Όμως, το μεγάλο πολιτικό θέμα, που έχει προκύψει για την κυβέρνηση παραμένει». «Σε μία περίοδο κατά την οποία ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρεί, με την πολιτική του σε δραματική οικονομική αφαίμαξη των Ελληνικών νοικοκυριών, διεκδικώντας για τον εαυτό του το ρόλο του δημοσίου εισαγγελέα έναντι των πάντων, αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί και να διασφαλίσει τη διαφάνεια στο κόμμα του, ούτε καν μεταξύ των υπουργών του» προσθέτει η ΝΔ.

Η δήλωση παραίτησης της κας Γκερέκου έχει ως εξής:

«Σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρονται σε υπόθεση φορολογικών ζητημάτων του συζύγου μου, η οποία εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής μας γνωριμίας, έως και σήμερα. Δεν θα επιθυμούσα να προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία άλλωστε έχουν ήδη γίνει δημόσιες ανακοινώσεις από το σύζυγό μου και τους νομικούς του εκπροσώπους, στις οποίες και παραπέμπω. Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησα την κατοχή του 'αλάθητου'. Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιοδήποτε λόγο, να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου, να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Για το λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε και επιθυμώ να διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο της Κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε μέρα τους εαυτούς τους, με στήριξαν στο δύσκολο έργο της θέσης μου ως Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου