Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ


Διαβάζω στο κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ:

Tα μέτρα ψηφίστηκαν και τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα. Τόσο για τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες, μεγάλες ανατροπές, όσο και για την κυβέρνηση, η οποία έχει μπροστά της δύο μεγάλα στοιχήματα: Το πρώτο είναι η διασφάλιση της άμεσης – και πλήρους – εκταμίευσης των 31,5 δισ. ευρώ, όπως και των προηγούμενων δόσεων που έχουν «παγώσει». Η Ελλάδα έκανε όσα συμφώνησε – τώρα είναι η σειρά των δανειστών. Το δεύτερο είναι η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας. Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι σε ένα τετράμηνο η τρόικα θα ζητεί και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Δεν το αντέχει η Ελλάδα – και πάντως δεν θα το αντέξει η κυβέρνηση!

****************************

Τί σημαντική προσέγγιση του θέματος!
Τί βάθος στον προβληματισμό!!
Τι λεπτότης τρόπων και λόγων!!!

1. Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι σε ένα τετράμηνο η τρόικα θα ζητεί και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - γράφει η φυλλάδα. Λοιπόν, εγώ μπορώ να το διανοηθώ. Και ξέρω και κάτι... εκατομμύρια πολίτες ακόμα που μπορούν πιο εύκολα από εμένα να το διανοηθούν.
2. Δεν το αντέχει η Ελλάδα – και πάντως δεν θα το αντέξει η κυβέρνηση! - γράφει η φυλλάδα. Από την ύπουλη διατύπωση προκύπτει ότι στη σειρά αξιολογήσεως της φυλλάδας πρώτα μπαίνει η κυβέρνηση και ακολουθεί η Ελλάδα. (Προσέξτε τις πρώτες αράδες: ...τόσο για τους πολίτες... όσο και για την κυβέρνηση) Προσέξτε και το θαυμαστικό στο τέλος της πρότασης - η σημειολογική αξία του έγκειται στο ότι επικυρώνει τη σειρά αξιολογήσεως που προκρίνει η φυλλάδα.

Διευκρινίζεται, έστω και εκ περισσού, ότι τα γλυκύτατα μαϊμουδάκια της φωτογραφίας δεν φέρουν καμμία ευθύνη για τίποτα. Απλώς μπήκαν μέσα, διάβασαν και αντέδρασαν με τη σοφία του γέλιου τους.


3 σχόλια:

  1. Τούτη 'δω είναι ακόμα πιο έξοχη!
    Έχω όμως μιά απορία. Τα 2 μαϊμουδάκια είναι ο αντωνάκης κι ο γιωργάκης ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμος: τα μαϊμουδάκια είναι συμπαθέστατα και αθώα. Απλώς γελούν με τα χάλια (για να μην πω τίποτε άλλο!) των ... πολιτικών... ανδρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 21.ΑΙΩΝΑ...

    Αναστασία Μπαξεβάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή