Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Α ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!...Αξύριστο σε βλέπω, Δομίνικε... και σχετικώς κατηφή... και με ρυτίδες στο μέτωπο...

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατέφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, για να καταθέσει για την απόπειρα βιασμού της 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της πόλης.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι πολύ σημαντικές και εκτός του ότι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι «ακόμη και αν αποδειχτούν ψεύτικες, η πολιτική του καριέρα έχει καταστραφεί».
Όπως μεταδίδει το Reuters, έξω από τα δικαστήρια έχει μαζευτεί πλήθος δημοσιογράφων, οι οποίοι ελέχθησαν διεξοδικά, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Απορρίφθηκε πριν από μερικά λεπτά το αίτημα της υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος-Καν για εγγύηση ενός εκατ. δολαρίου, καθώς η δικαστής της έδρας δέχτηκε τελικά το αίτημα του εισαγγελέα και όχι της υπεράσπισης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ζήτησε την κράτησή του με την αιτιολογία ότι σε περίπτωση που ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαφύγει στη Γαλλία, τότε οι αμερικανικές αρχές δεν θα έχουν καμία δικαιοδοσία να του ζητήσουν να επιστρέψει.
Παράλληλα, υποστήριξαν ότι ερευνούν και άλλη παρόμοια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ υποστήριξαν ότι τα πρώτα στοιχεία επαληθεύουν τους ισχυρισμούς της 32χρονης καμαριέρας.

Ενώπιον ενόρκων θα εμφανιστεί στις 20 Μαΐου ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, καθώς η δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για εγγύηση ύψους ενός εκατ. δολαρίων.
Η εισαγγελία, αφού περιέγραψε τις κατηγορίες της καμαριέρας, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει τα οικονομικά μέσα να διαφύγει στη Γαλλία, με συνέπεια οι αμερικανικές αρχές να μην μπορούν να τον αναγκάσουν να επιστρέψει για να δικαστεί.
Ο Στρος-Καν θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου και θα δικαστεί με ενόρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου