Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 



Η ομιλια μου εδώ, μετά το 44.00

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΪΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι ερχόμενες ευρωεκλογές είναι κρισιμότατες. Από το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αν την επόμενη μέρα θα παλεύουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία από καλύτερες θέσεις με ενισχυμένο και ισχυρότερο το ΚΚΕ ή το αν θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες δυσχέρειες στη ζωή και στους καθημερινούς αγώνες τους. Στις μέρες μας έχουν οξυνθεί οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή. Στις συγκρούσεις αυτές εμπλέκεται βαθιά και η χώρα μας, και μάλιστα υπό συνθήκες ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομικής θέσης και των δικαιωμάτων του λαού.
Με ισχυρό το ΚΚΕ ένα είναι βέβαιο: ότι την επαύριο των ευρωεκλογών ανασυντάσσεται δραστικά και αντεπιτίθεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και προωθείται η κοινωνική συμμαχία.
Ήδη έχει διαπιστωθεί αυξημένη εμπιστοσύνη στο Κόμμα μας. Ευρύτατα λαϊκά στρώματα, που πλέον αμφισβητούν ανοιχτά και φωναχτά την ΕΕ, προσδοκούν νέους αγώνες από εμάς για την εμπέδωση και την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ είναι η μόνη αληθινή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στα λοιπά κόμματα που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, συνοδοιπορώντας κατ' ουσίαν με την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ, συνεπές στην ιδεολογία και στην ιστορία του, καλεί τον λαό να μην παγιδευτεί στα τεχνητά διλήμματα ανάμεσα σε δήθεν «καλούς» και «κακούς» διαχειριστές των αντιλαϊκών και αντεργατικών προταγμάτων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Γιατί τι είναι η ΕΕ; Είναι ένα εξόφθαλμα αντιδραστικό οικοδόμημα, είναι δεσμωτήριο των λαών, είναι μια σκληρή και φριχτή φυλακή, είναι προπύργιο εκμετάλλευσης, ορμητήριο πολέμων, εκκολαπτήριο διαφθοράς. Είναι μόνιμος παραγωγός σκανδάλων. H ΕΕ είναι ένα απάνθρωπο διευθυντήριο που δεν εξανθρωπίζεται με τίποτα. Το ΚΚΕ πιστεύει στο ότι υπάρχει «o άλλος» δρόμος της ανάπτυξης: αυτός που ξεκινάει από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, τις οποίες και προτάσσει, και όχι τα κέρδη των ολίγων -και γι' αυτό αγωνίζεται ανυποχώρητα σε όλα τα μέτωπα. Είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ως ύπατο κριτήριο της δράσης του τις ζωές των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου και όχι την αύξηση των γιγαντιαίων κερδών της οικονομικής ολιγαρχίας.
Στις εκλογές ψηφίζουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ και το καθιστούμε και με την ψήφο μας ισχυρό. Προχωράμε μαζί με το ΚΚΕ, και μάλιστα πιο δυνατό, για να γίνει πραγματικότητα η πανευρωπαϊκή αντεπίθεση για την απελευθέρωση των λαών.
Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Σπάμε τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία και τον σοσιαλισμό. Και το κάνουμε κατά την πάλη των λαών για ευημερία στρατευμένοι στις τάξεις του ΚΚΕ. Αγωνιζόμαστε μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με τον σύντροφο του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου