Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΝΤΡΩΤΗΣ

εδώ

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

ξεκινάμε από τα βασικά. Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινάμε από το κεντρικό σύνθημα μας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Το Κόμμα μας παλεύει για την Ελλάδα προσβλέποντας σε μια Ευρώπη της κοινωνικής ευημερίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού. Την επαύριο των ευρωεκλογών το ΚΚΕ θα είναι πιο δυνατό και θα αναδειχθεί σε μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, που θα εναντιώνεται με συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα στη συναίνεση που παρέχουν στην Κυβέρνηση τα άλλα κόμματα, τα οποία συνιστούν κατ’ ουσίαν μιαν αντιπολίτευση στα λόγια, μιαν αντιπολίτευση συμπολιτευόμενη με την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, που δεν είναι τίποτε άλλο από «πράσινο φως» στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ.

Το ΚΚΕ πράττει πάντοτε στο Ευρωκοινοβούλιο ό,τι πράττει και έξω από αυτό, αποκαλύπτοντας τον άθλιο ρόλο της ΕΕ, αυτού του δεσμωτηρίου των λαών, και υπερασπιζόμενο τα εργατικά / λαϊκά συμφέροντα. Αποκαλύπτει ότι η ΕΕ είναι παραγωγός εγκλημάτων και σκανδάλων και ότι πίσω από κάθε έγκλημα που βιώνει ο λαός μας κρύβεται αυτή η ίδια και η πολιτική της υπέρ των συμφερόντων του Κεφαλαίου. Το ΚΚΕ δεν έχει κανενός είδους δέσμευση σε ολιγαρχικούς επιχειρηματικούς ομίλους, σε λόμπι, σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και πρωτοστάτησε (όπως άλλωστε πάντοτε πρωτοστατεί) και στους πρόσφατους αγώνες των εργατών, των αγροτών, των φοιτητών. Εκεί τέθηκε για μία ακόμα φορά απέναντι στην ευρωενωσιακή ανομία της καταστολής και των παρακολουθήσεων, της απαγόρευσης των απεργιών, της κήρυξης σε παρανομία και διωγμό του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Το ΚΚΕ ξεσκεπάζει τον αισχρό ρόλο των λομπιστών και των ινφλουένσερς στη αρένα των ματωμένων πλεονασμάτων και της απάνθρωπης λογικής «κόστους – οφέλους».

Όλα τα άλλα κόμματα εξωραΐζουν με όμορφα, αλλά κενά περιεχομένου λόγια, το σκέλεθρο της ΕΕ. Η ΝΔ θέλει να έλθουν έτσι τα πράγματα, «ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη» (κι άλλο!), κι από κοντά τη σιγοντάρουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, τα ποικιλώνυμα ακροδεξιά μορφώματα και τα σοσιαλδημοκρατικά πολιτικά πλυντήρια . Η δια των μνημονίων πολλαπλώς συντελεσμένη καταρράκωση του Συντάγματος, το κουτσούρεμα και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, η διαβόητη ΚΑΠ, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η δουλειά έως το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας είναι το κοινό τους έργο, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Κι από κοντά ενισχύουν ό,τι πιο αντιδραστικό μπορεί να διανοηθεί κανείς: το να προσπαθούν να λύσουν το ζήτημα της γενικής ακρίβειας με «επιστολές διαμαρτυρίας» (παναπεί με «παράπονα») απευθυνόμενες στα όργανα της ΕΕ, το να εμπορευματοποιούν κρίσιμους τομείς  (όπως τους σιδηροδρόμους), το να κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς και στο να θεωρούν σωστή λύση για την υγεία του λαού τα απογευματινά και επί πληρωμή χειρουργεία. Και συναινούν όλοι στο φριχτότατο έγκλημα: στο να αναγκάζουν με κάθε μέσο τον λαό να πληρώνει τον απαίσιο λογαριασμό με τα 600 προαπαιτούμενα μέτρα του διαβόητου Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Εν αγαστή συμπνοία όλα τα άλλα (πλην του ΚΚΕ) κόμματα προσποιούνται (ως καλοί συνεταίροι) ότι αγνοούν το προφανές, αυτό που είναι υπαρκτό και πραγματικό: το ότι η ΕΕ με τις πολιτικές της στην Ουκρανία και στη Μέση Αναστολή είναι το απόλυτο συνώνυμο του κινδύνου γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Γι’ αυτό και αυξάνονται σε τεράστιο βαθμό οι προαποφασισμένες από την ΕΕ στρατιωτικές δαπάνες. Η Ρωσονατοϊκή σύγκρουση στην Ουκρανία και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με τη γενοκτονία των Παλαιστίνιων έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε ορμητήριο επιδρομών και σε στρατηγείο πολέμων.

Από τα ήδη ενδεικτικώς αναφερθέντα προκύπτει αβίαστα τούτο: ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα στην Ελλάδα. Η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ είναι ψήφος ενάντια στο σύστημα που παράγει πόλεμο, ανεργία, ακρίβεια, ενάντια στο σύστημα που γεννάει με τα επιτηδευμένα λόγια των πατριδεμπόρων την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό. Η ΕΕ είναι το «νόμιμο» λημέρι των θηρίων της θεωρίας των δύο άκρων και του αντικομμουνισμού, της επιλεκτικής αναθεώρησης της ιστορίας που δεν είναι τίποτα άλλο από βάναυση παραχάραξή της, όπου οι ηρωικοί νικητές του ναζισμού εξομοιώνονται με τους δολοφόνους της ανθρωπότητας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, το ΚΚΕ έχει πρόταση σύγκρουσης με τις αιτίες που γεννούν τα βάσανα του λαού μας και των λοιπών λαών. Ζούμε την πραγματικότητα της ακρίβειας, των «πράσινων» και των έμμεσων φόρων, της χρηματοδότησης των επιχειρηματικών τραστ από το Ταμείο Ανάκαμψης,  της δικτατορίας των τραπεζών, της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Ζούμε την κατάργηση του 8ώρου, τις «ελαστικές» απασχολήσεις, τις εντατικοποιήσεις της εργασίας, την ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Βιώνουμε την πραγματικότητα με τα πανάκριβα ενοίκια, με τους πλειστηριασμούς, με το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, με την καταστροφή του περιβάλλοντος δια της προσχηματικής «πράσινης» πολιτικής

Οι παραγωγικές δυνατότητες της πατρίδας μας ως κυρίαρχου κράτους (και μάλιστα σε όλους τους τομείς) είναι μεγάλες, αρκεί να ενεργοποιηθούν. Και αν ενεργοποιηθούν, θα απογειωθούν: θα σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της καπιταλιστικής οικονομίας. Απόφαση και αποφασιστικότητα χρειάζονται. Και μολονότι το γνωρίζουν όλοι, θα το ξαναπούμε: η απόφαση θέλει ψήφο στο ΚΚΕ. Η δε ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ και στο πλευρό του λαού και των δικαιωμάτων του. Διαχρονικώς οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ παραμένουν ευρωβουλευτές μόνον του ΚΚΕ, δεν «μεταγράφονται» σε άλλα κόμματα, ούτε ενέχονται σε σκάνδαλα και σε εγκληματικές πράξεις. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπερασπίζονται τα δίκαια των ευρωπαϊκών λαών και παλεύουν υπό αντιξοότατες συνθήκες υπέρ μιας πραγματικής Ευρώπης των εργαζομένων, ελλήνων και ξένων, υπέρ μιας πραγματικής Ευρώπης των λαών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, φωνάζουμε το σύνθημά μας: Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ. Παλεύουμε με την αποφασιστική μας ψήφο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη της κοινωνικής ευημερίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού. Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ ξεκινάμε τον αγώνα για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση.

Εμπρός μαζί με το ΚΚΕ! Εμπρός μαζί με το ΚΚΕ, με τον ανυποχώρητο σύντροφο του λαού μας και όλων των λαών! Ζήτω το ΚΚΕ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου