Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ

 


Αν κάποιος Έλληνας υποψήφιος ευρωβουλευτής αξίζει να εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές, αυτός είναι, κατά τη γνώμη μου, ο Γιώργος Κεντρωτής. Συγγραφέας και ποιητής, αλλά κυρίως μεταφραστής δεκάδων Ευρωπαίων και παγκόσμιων διανοητών, φιλοσόφων, συγγραφέων και ποιητών, ο Γιώργος έχει βιώσει το ευρωπαϊκό πνεύμα όσο λίγοι. Γνωρίζει τη φιλοσοφία και το πνεύμα των Ευρωπαίων, αφού έχει μεταφράσει τα έργα τους.
Ο Charles Baudelaire, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Πλάτων, ο Giorgio Bassani, ο Rainer Maria Rilke, ο Robert Musil, ο Publius Tacitus, ο Giambattista Vico, ο Bertolt Brecht, ο Vladimir Mayakovsky, ο Wassily Kandinsky, ο Paul Éluard, ο Octavio Paz, ο Pablo Neruda και πολλοί άλλοι έχουν αποδοθεί στα ελληνικά από τον σπουδαίο αυτόν διανοούμενο.
Επιπλέον, ο Yorgos Kentrotis είναι ένας εξαιρετικός πανεπιστημιακός καθηγητής. Τα παιδιά του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου γεμίζουν τα αμφιθέατρα στα μαθήματα του και εμπνέονται από τον λόγο του. Οι φοιτητές του τον αγαπούν και τον εκτιμούν βαθύτατα.
Η καταγωγή του είναι από το Τσιρίγο, τα Κύθηρα αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Μολάους Λακωνίας. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Το μόνο του ελάττωμα είναι η αγάπη του για τον Ολυμπιακό αλλά κι αυτό ακόμα το εκφράζει με έναν τόσο γλυκό, παιδικό θα λεγα, τρόπο που συγχωρείται.
Ο Γιώργος Κεντρωτής κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ. Ίσως ακούγεται υπερβολικό να ζητηθεί από υποστηρικτές των αστικών κομμάτων να ψηφίσουν ΚΚΕ για χάρη του Γιώργου. Κι όμως, δεν είναι. Είναι αυτονόητο για όποιον Έλληνα θέλει έναν φορέα του ευρωπαϊκού πνεύματος να τον εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο.
Αυτή η ανάρτηση απευθύνεται κυρίως στους κομμουνιστές και σε αυτούς που ήδη σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ.
Σας καλώ να στηρίξετε τον Γιώργο Κεντρωτή, έναν άνθρωπο που μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου